Kiezen tussen en inloopdouche en een bad

Inloopdouche of douchebad, wat is voor jou de beste optie?

Als het op de badkamer aankomt, is een van de meest voorkomende vragen die huiseigenaren hebben, het installeren van een inloopbad of een douche. Beide hebben duidelijke voordelen, dus hoe kies je? Is het zinvol om een ​​ruimtebesparende douche toe te voegen of moet u met het gezinsvriendelijke bad mee?

Om je te helpen een goed besluit te nemen over het inloopbad versus het walk-in shower-raadsel, vindt je hier enkele voor- en nadelen van elk probleem.

De voors en tegens van een walk-in ligbad

In tegenstelling tot een standaard bad, heeft een inloopbad een lagere drempel, hogere muren, een ingebouwde zetel en een deur die opent om je binnen toe te laten. Hier is hoe het de voor- en nadelen zich afwegen:

VOOR: Het is veiliger en toegankelijker voor oudere of gehandicapte personen, waardoor het een ideale keuze is om ouder te worden

VOOR: Het biedt een grotere waterdiepte voor een comfortabelere, meeslepende badervaring

VOOR: Ondanks de diepte is de gebruikte hoeveelheid water vergelijkbaar met die van traditionele baden

VOOR: Extra’s zoals leuningen, ventielen en antislipvloeren zijn inbegrepen

TEGEN: Je kunt de kuip niet voor vullen, maar eerder instappen, gaan zitten en water toevoegen. Op dezelfde manier moet je de kuip legen voordat je eruit gaat.

TEGEN: Installatie kan prijzig zijn.

De voors en tegens van een inloopdouche

Vandaag de dag sterk in opkomst, zijn inloopdouches. Omdat ze geen badkuip hebben, kunnen ze smal zijn en meer ruimtebesparende functies bieden dan de traditionele badkuip combinatie. Als de ruimte geen probleem is, kunnen inloopdouches ruim genoeg zijn voor twee personen en zijn voorzieningen als stoomdouches en masserende douchekoppen inbegrepen. Overweeg hier de voor- en nadelen van een inloopdouche

VOOR: Kan minder ruimte innemen, waardoor er meer vierkante meters vrij komen

VOOR:vaak gemakkelijker schoon te maken, met minder gebieden waar water, vuil en vuil zich kunnen verzamelen

VOOR: Makkelijke installatie!

TEGEN: Niet praktisch voor kinderen

TEGEN:Mogelijk gevaar voor uitglijden

TEGEN: Maatwerk glaswerk is extra prijzig. Op zoek naar een goedkope inloopdouche? Klik dan hier.

Wat heb je nu? In het geval van een verbouwing is het vasthouden aan de lay-out die je hebt meestal de eenvoudigste en minst dure optie!

Wie gebruikt de badkamer? Of je het nu hebt over de hoofd badkamer of een gasten badkamer, bedenk eens wie in eerste instantie de badkamer gebruikt. Zijn het jonge kinderen of oudere familieleden? Zouden ze zich meer op hun gemak voelen bij een inloopdouche of een douchebad?