9 belangrijke tips voor een veilige badkamer

Je denkt waarschijnlijk niet aan de mogelijke gevaren van je badkamer bij het douchen of poetsen. De veiligheid van de badkamer komt misschien nooit bij je op, omdat deze ruimtes deel uitmaken van onze dagelijkse routines. De gezondheids- en letsel risico’s van dit vaak gebruikte gebied kunnen echter opdoemen waar u het minst verwacht.

Hier zijn 10 tips om je badkamer veiliger te maken voor jou en je gezin:

1: Eimineer badkamerkleden. Die decoratieve kleedjes zijn valgevaren. Plaats geen siervloeren op uw badkamertegel om de kans op uitglijden, struikelen en andere verwondingen te verkleinen.

2: koop een antislipmat voor uw badkuip. Non-slip tubs zijn ontworpen met gegroefde functies om te helpen met valpreventie. Als u geen antislipbad hebt, overweeg dan een antislipmat of -coating voor uw badkuip of alleenstaande douche om grip te krijgen op deze gladde oppervlakken.

3: Investeer in reling of een stoel voor uw badkuip of douche. Het toevoegen van een rail of zitting aan een badkuip of een vrijstaande douche zal het risico op vallen helpen verminderen, vooral voor ouderen en familieleden met een handicap. Het kan ook een comfortabelere badervaring creëren.

4: Houd een goed verlichte badkamerruimte. Een groot risico op verwondingen komt met die middernachtelijke ondernemingen naar de badkamer. Zwerven door het donker terwijl u in een diepe slaap bent, is een gevaarlijke combinatie.

5: Reinig uw badkamer regelmatig. Ziektekiemen zijn de onzichtbare gevaren die altijd aanwezig zijn in uw badkamer. Om de badkamer bacteriën tegen te gaan, moet u ervoor zorgen dat alle aspecten van uw badkamer schoon blijven. Dit omvat de plaatsen waar u misschien niet altijd aan denkt, waar badkamer bacteriën kunnen worden geplaatst, zoals douchekoppen, kranen en wandbetegeling.

6: Maak toiletartikelen en andere badkamerartikelen gemakkelijk toegankelijk. Ooit op je tenen gestaan ​​om een ​​fles shampoo uit de bovenste plank van je linnenkast te halen? Je kunt jezelf instellen voor een val. Plaats shampoo, zeepdispensers en andere veelgebruikte items in ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn.

7: Houd gevaarlijke voorwerpen buiten het bereik van kinderen. Risico’s voor nieuwsgierige kinderen zijn voldoende in een badkamer – variërend van scherpe voorwerpen (scheermessen, scharen en pincetten) tot vergiftigingsgevaren (voorgeschreven medicijnen en zalven).

8: Veilig reinigingsproducten opslaan. Hoewel reinheid van de badkamer belangrijk is, kunnen agressieve chemicaliën, zoals reinigingsproducten voor de badkamer, een gevaar vormen voor kinderen en zelfs volwassenen in het geval van onbedoeld verkeerd gebruik. Bewaar deze artikelen idealiter buiten de besloten badkamer.

9: Koppel elektrische apparaten los. Water en elektriciteit kunnen een dodelijke combinatie zijn en beide worden dagelijks in onze badkamers gebruikt. Zorg ervoor dat elektrische scheerapparaten, haardrogers en andere apparaten zijn losgekoppeld van geaarde stopcontacten – met name in de buurt van spoelbakken – wanneer ze niet in gebruik zijn.

Extra tip: Houd gladde vloeren en oppervlakken droog. Wees voorzichtig met de gevaren van natte vloeren, vooral wanneer je niet altijd kunt zien dat een vloer nat is. Je zal niet de eerste zijn die hoofdpijn krijgt na een vervelende glijpartij!