8 Tips om je badkamer gezelliger te maken

In elk huis is de badkamer meer dan alleen een plek om schoon te worden. Het is ook een heiligdom, een van de weinige plaatsen in het huis waar je je kunt terugtrekken. Dit is wat gezellig badkamerontwerp zo belangrijk maakt.

Idealiter zou je badkamer een warme, geruststellende plek moeten zijn die je helpt verfrist te worden terwijl je je voorbereidt op de komende dag. Het moet ook de plek zijn waar u ‘s avonds de stress van de dag wegspoelt. Als je op zoek bent naar ideeën om van je badkamer een rustgevend hoekje te maken, zijn hier enkele die jou op weg helpen.

1. Probeer een regendouche

Een van de beste manieren om een ​​badkamer gezelliger te maken, is door een beetje natuur te introduceren. In de douche kan dit een regendouchekop betekenen. Het bovenliggende ontwerp betekent dat het water recht naar beneden valt, net als regen, waardoor het nemen van een douche rustgevend is.

2. De badkuip

Omsluiten Badkamers zijn natuurlijk privé, maar om te genieten van een echt rustgevende ervaring wanneer u in de badkuip geniet, kunt u overwegen om de badkuip met een ondoorzichtige barrière te omsluiten. In plaats van glazen deuren of een bad zonder gordijn, zal een ondoorzichtig badgordijn in een gewaagd patroon dat past bij het decor van uw badkamer, het bad tot een privéparadijs maken.

3. Spatten van kleur toevoegen met textiel

Textiel – in dit geval handdoeken en badmatten – is een van de beste manieren om een ​​badkamer gezellig en gemakkelijk te maken voor de ogen. Experimenteer met kleur met een heldere badmat voor de vloer en handdoeken in interessante patronen die prominent op planken worden weergegeven.

4. Voeg wat meubels toe

Hier krijg je de kans om echt creatief te worden en het gezellige gevoel van de badkamer echt op te voeren. Beschouw een korte stoel, een bank of een poef als zitplaats waar u kunt zitten en droog kunt worden na een bad. Kleine bijzettafels werken ook goed in de badkamer, vooral naast het bad, waar u ze kunt gebruiken om kaarsen, badbenodigdheden en een handdoek te houden.

5. Investeer in opbergrekken

Badkamers hebben bijna altijd wat meer opslagruimte nodig, en reksystemen hebben dubbele taken als opslag en decoratie. Zoek naar toiletrekken, vrijstaande planken of wandhangende planken als plaatsen waar u handdoeken, kleurrijke flessen en meer kunt organiseren.

6. Installeer een verwarmd handdoekenrek

Een verwarmd handdoekenrek is een must-have in warme, gezellige badkamers. Dit is een goedkope en eenvoudige upgrade om uit te voeren, en het heeft een paar voordelen. Ten eerste helpt het om vochtige handdoeken te drogen. Ten tweede zorgen deze rekken ervoor dat je handdoeken lekker warm worden en dat helpt de spa-ervaring na te bootsen.

7. Handdoekrekken in alle vormen en soorten

Het traditionele handdoekenrek is slechts een staaf waaraan u een gevouwen handdoek hangt. Er zijn echter veel andere creatieve manieren om handdoeken op te hangen of weer te geven. Probeer haken in plaats van handdoekhouders voor een gezelliger, meer gewoond uiterlijk, of investeer in gebogen handdoekrekken waar u opgerolde handdoeken kunt bewaren.

8. Vind de perfecte spiegel

Spiegels zijn niet alleen erg handig. Als u op zoek bent naar een spiegel of medicijnkastje om boven de ijdelheid te hangen, zoek dan een prachtig vormgegeven spiegel die ook als decoratie dient.